Matovičova neslýchaná drzosť. Kto konečne „predsedovi Slovenska“ klepne po prstoch?

To, že Igor Matovič nemá žiadne zábrany, vieme už dlho. Teraz sa začína obracať aj proti vlastným. Vymazať z ničoho nič a navždy z politickej mapy značku OĽaNO, na ktorú sú voliči a fanúšikovia hnutia neraz pyšní, sa inak totiž pomenovať nedá. Čo má vlastne s premenovaním hnutia na Slovensko za lubom? Alebo nič, len chce vždy za každú cenu šokovať?

30.10.2023 19:00
Igor Daniš aktual Foto:
Igor Matovič
debata (206)

Zmena názvu prichádza iba mesiac po voľbách, v ktorých OĽaNO uspelo – proti očakávaniam získalo 8,9 % hlasov a dostalo sa do Národnej rady. Prečo meniť úspešnú značku? Navyše keď ju tesne pred voľbami otec zakladateľ, vlastník politickej živnosti, Matovič zmenil na OĽaNO a priatelia? Či ak aspoň raz do týždňa neohromí celé Slovensko, nestane sa stredobodom pozornosti celého národa, pociťuje „abstinenčné“ príznaky? Či sa mu už znechutilo byť obyčajným človekom a nezávislou osobnosťou, alebo sa nimi necítia ani jeho členovia alebo poslanci?

Ako aj v minulosti nejde iba o Matovičovu „zábavku“, no dotýka sa nás všetkých. Značka Slovensko patrí celej krajine. Ako si Matovič – o jeho straníckych „podržtaškách“ pomlčíme, lebo na jeho uletené nápady a rozhodnutia nemajú žiadny vplyv – dovolil zneužiť názov krajiny? Obrana, že Slovensko majú v názve aj iné strany, neobstojí.

Áno, Progresívne Slovensko, Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko či Alternatíva pre Slovensko, majú v názve meno našej vlasti, no aj žiak nižšieho ročníka základnej školy si okamžite všimne rozdiel. Slovensko je v nich uvedené v určitom kontexte, adjektívum hovorí, aké by tá či oná strana Slovensko chcela mať. Matovič si to dobre uvedomuje, len si myslí, že my všetci i právni experti sme menej inteligenčne vyvinutí.

Ako to majú vo zvyku šmejdi, bude nám jeho družina nahovárať, že naša krajina sa nevolá Slovensko, ale Slovenská republika, lenže my ich „svätca“ už máme dávno prečítaného.

Alebo hnutie premenuje funkciu predsedu na prezidenta a z Matoviča sa stane prezident Slovenska? A v nasledujúcich voľbách si už nedá ako vymyslené povolanie bojovník proti mafii, ale rovno prezident Slovenska.

No nepochybne marketingový mág Matovič nie všetko domyslel. Ak bude využívať skutočne názov Slovensko pre svoje hnutie, dnes v už neodmysliteľných vyhľadávačoch na internete pri zadaní slova Slovensko vyletí čitateľovi na monitore vždy Slovensko ako krajina, či v politike alebo v športe, jednoducho Slovensko ako Slovenská republika. Matovičovo hnutie nemá proti ich dlho budovanej pamäti šancu, „gúglovať“ sa nebude.

Aj preto Matovič hrá dvojakú hru. Na webových stránkach hnutia i Facebooku stále svieti OĽaNO – www.obycajniludia.sk, resp. OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. Nemal by tento „čestný muž“ okamžite premenovať aj webové stránky hnutia? Či sa samozvaný bojovník proti mafii zmení na predsedu alebo lídra Slovenska? Alebo dnes už viac ako štvorčlenné hnutie premenuje funkciu predsedu na prezidenta a z Matoviča sa razom stane prezident Slovenska? A v nasledujúcich voľbách si už nedá ako vymyslené povolanie bojovník proti mafii (reálne poslanec NR), ale rovno prezident Slovenska.

Matovič je nepolepšiteľný, to už môžeme dnes povedať s istotou. Ako ukázali posledné týždne, ide to s ním iba dole kopcom. Svoj politický život si nevie predstaviť bez vyvolávania šarvátok, urážok a bombastických škandálov. Klesol až tak nízko, že si bez hanby dovolil zneužívať aj názov našej vlasti. Kde je jeho povestné dno?

© Autorské práva vyhradené

206 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #OĽaNO #Igor Matovič #OĽaNO a priatelia