Učebnice a učebnice

Mikolajovo ministerstvo rozposiela školám učebnice, o ktoré nemajú záujem a vo väčšine prípadov ich ani nepotrebujú - o oceňovaní tovarov a služieb. Istá žilinská firma ich už totiž vytlačila, no zostali na sklade. Ministerstvu sa zrejme podnikateľa uľútilo (veď je kríza) a tak "zásoby" kníh za viac než 73-tisíc eur odkúpilo a začalo distribuovať.

04.11.2009 12:09
debata

Na druhej strane však školám stále chýbajú učebnice, ktoré sú súčasťou Mikolajovej reformy a učitelia podľa nich už mali pár mesiacov vyučovať. Rezort však prisľúbil, že do konca (kalendárneho) roka by ich pedagógovia mali mať k dispozícii.

Pravdaže informácie o tovaroch a službách nie sú pre žiakov na zahodenie. Takéto knižky sa však skôr hodia ako doplnkové čítanie k ekonomickým či občiansko-výchovným predmetom. Navyše v čase, keď by bolo namieste šetriť a uprednostniť výdavky na pomôcky, ktoré žiaci a učitelia naozaj nevyhnutne potrebujú.

Minister Mikolaj si v posledných dňoch vyslúžil pozitívne body za promptnú reakciu v kauze Trenčianskej univerzity. Mimo nej však, zdá sa, stále pokračuje v improvizovanej premene slovenského školstva. Ale ktovie na čí obraz.

debata chyba