Cirkusant Ľuboš Blaha dehonestuje štát

Ľuboš Blaha vo svojej kancelárii odstránil vlajku EÚ a zvesil portrét prezidentky Čaputovej. Svoje počínanie, či skôr vyčíňanie, zverejnil na internete. Keby tak neurobil, nik by sa o tom nedozvedel. Za jeho demonštratívnym činom sa skrýva jasný kalkul. Chce vyvolať vášne. Chce, aby mu ľudia zatlieskali. Nepochybne dosiahol svoj cieľ, otázka je za akú cenu...

05.11.2023 19:00
Marian Repa aktual Foto:
debata (731)

Ľuboš Blaha robil špinavú robotu pre Smer už pred tým a robí ju aj ďalej. Robert Fico ho používa na prilákanie voličov, ktorých by inak oslovila skôr Republika či ĽS NS. Nahnevaných, frustrovaných ľudí, ktorí chcú voliť proti systému. Predseda Smeru, napriek tomu, že jeho rétorika sa v posledných rokoch výrazne priblížila práve k rétorike spomínaných extrémistov, má predsa len určité hranice, za ktoré nie je ochotný ísť, a preto rád prenechá isté veci svojmu pomocníkovi.

Pri tomto trápnom divadielku však Blaha riadne prestrelil. Prezident je symbol štátu. Navyše zvolili si ho priamo občania, takže jeho legitimita je silnejšia, ako keby ho volilo pár desiatok poslancov v parlamente. Tým, že Blaha zvesil obraz, vyjadril aj svoje pohŕdanie k státisícom občanov. Mnohým z nás sa nemusel páčiť Andrej Kiska či Ivan Gašparovič, no nik príčetný by niečo takéto neurobil. Navyše, nahradiť portrét hlavy štátu kontroverzným marxistickým revolucionárom je úplne za čiarou. Ľuboš Blaha svojím počínaním dehonestuje štát.

Rovnako prestrelil, keď odstránil vlajku EÚ, pretože sme jej súčasťou. Je príznačné, že sa tak priblížil euroskeptikovi Václavovi Klausovi, ktorý svojho času odmietal vyvesiť vlajku EÚ nad Pražským hradom (a ktorý podporil Fica vo voľbách). Miloš Zeman, ktorý ho vystriedal, vlajku vrátil späť.

Natíska sa tak otázka: Možno ešte Ľuboša Blahu považovať za sociálneho demokrata alebo skôr za euroskeptického komunistu?

© Autorské práva vyhradené

731 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Smer #prezident SR #Ľuboš Blaha