Ministerstvo vypočítavosti

Od sudcov spoločnosť očakáva, že budú chrániť spravodlivosť. A nik od nich nechce, aby to robili zadarmo. Spôsob, akým sa mnohí z nich domáhajú peňazí, o ktoré mali byť ukrátení v porovnaní so svojimi kolegami, je však hanebný.

11.02.2010 11:58
debata

Špeciálny súd vznikol ako pracovisko, ktoré bude riešiť mimoriadne závažné prípady korupcie či organizovaného zločinu. Bolo jasné, že tu budú pôsobiť sudcovia v osobitnom režime a s osobitným ohodnotením. Takisto bolo jasné, že politické sily zosobnené v HZDS a v Harabinovi chcú proti nemu bojovať všetkými možnými zbraňami. Medzi ne sa dajú zahrnúť aj množiace sa žaloby ukrivdených sudcov. Informácie, podľa ktorých sa na súdoch šírili návody, ako od štátu vysúdiť peniaze, navodzujú dojem, že ide o organizovanú akciu proti špeciálnemu nástroju spravodlivosti.

Sudcovia sa postavili proti nemu a ulakomili sa na „zmarený zisk“. Zaťažujú agendu súdov v čase, keď nebezpeční lumpi márne čakajú na trest. A ministerka Petríková uvažuje o mimosúdnom vyrovnaní. Keďže sama podala žalobu, chce sa vlastne vyrovnať sama so sebou. Potom ostáva už len ministerstvo spravodlivosti premenovať na ministerstvo vypočítavosti.

debata chyba