Sulíkova sekera v Dubaji

Prišiel na psa mráz, teda na Sulíka kontrola NKÚ za Dubaj. Dnes treba vypiť bar - vyzval Richard Sulík prítomných v reštaurácii v Dubaji na záver výstavy Expo, na ktorej malo Slovensko svoj pavilón.

26.11.2023 20:00
Richard Sulík Foto: ,
Predseda SaS Richard Sulík
debata (54)

Videli sme to všetci na videu, ktoré v rámci predvolebného boja vytiahol Robert Fico. (Sulík by si mal dávať pozor na Judášov vo svojom okolí, ale veď on už mieri do Bruselu.)

Na rozlúčkovej párty sa zúčastnili aj celebritní „Geissenovci“, ktorých líder SaS pritiahol na Slovensko – údajne, aby nám pomohli s cestovným ruchom – a bola tu tiež poslankyňa Janka Bittó Cigániková, ktorá sa síce obhajovala, že si ubytovanie platila sama, ale v parlamente mala na starosti zdravotníctvo, takže opodstatnenosť jej prítomnosti v Dubaji bola skôr sporná. No povedzme, že to bola stranícka „žúrka“ v exotike. (Ak sa dá niečo využiť, tak to využime! – to je také slovenské.)

Na hýrenie v Dubaji upozorňovali Fico, Matovič, ale aj Sulíkov nástupca v rezorte hospodárstva, člen Hegerovho kabinetu Karel Hirman. Teraz je však na stole správa Najvyššieho kontrolného úradu, ktorý dospel k záveru, že ministerstvo hospodárstva pri organizácii výstavy Expo Dubaj 2020 viackrát „závažne zlyhalo“ a minimálne 634-tisíc eur zo štátneho rozpočtu sa použilo nehospodárne.

Samotná rozlúčka s Expom aj so Sulíkovou výzvou „vypiť bar“ by nestála za reč – na „žúrkach“ takéto rozšafné reči zaznievajú a nie sú mienené doslova, skôr konverzačne. No podľa NKÚ dodnes nie je jasné, ako boli vynaložené napríklad tisíce eur za alkohol vypitý v Dubaji a časť pohľadávok je predmetom súdnych sporov.

Oponenti zvykli Matovičovi vyčítať, že za všetko obviňoval Sulíka – napokon, veta „Sulík nenakúpil testy“ zľudovela. No zdá sa, že Sulík nielenže nenakúpil testy, ale aj prešustroval státisíce zo štátneho rozpočtu. Skutočnosť, že sa takto „hospodárilo“ práve na ministerstve hospodárstva, je už len čerešničkou na torte.

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #NKÚ #Richard Sulík #Dubaj #bar