Politika - exotika

Kandidačné listiny osemnástich politických strán už má v rukách Ústredná volebná komisia, aby posúdila, či spĺňajú všetky náležitosti.

16.03.2010 07:03
debata

Volenými zástupcami ľudu sa chce stať 2 401 osôb. Ak sa ich politickým subjektom podarí prekonať päťpercentnú hranicu všetkých platných odovzdaných hlasov a oni sa ocitnú medzi stopäťdesiatimi vyvolenými, sú dokonca ochotní odprisahať, že budú dodržiavať Ústavu a zákony SR a pracovať tak, aby sa uvádzali do života.

Pravdepodobne jedným z mála, kto do dôsledkov pochopil, o čo v parlamentných voľbách ide, je istý rušňovodič z Humenného, kandidujúci za veselú politickú stranu Paliho Kapurkovú. Keďže kandiduje sám, nehrozia mu ani vnútrostranícke rozbroje.

Drvivá väčšina ostatných uchádzačov o poslanecké kreslo sa v boji o vstup do politického cirkusu tvári smrteľne vážne. Rovnako sa budú v budúcom parlamente odvolávať aj na počet voličov, ktorým rôznorodými sľubmi vsugerovali na okamih vhadzovania volebných lístkov pocit dôležitosti. Ako sa prednedávnom preriekol istý vysokopostavený ústavný činiteľ: „Keď vtáčka spievajú, pekne mu lapajú.“

Občas sa teda okrem exotiky mihne v politickom ringu aj kúsok jemnej erotiky. Z čírej lásky k voličovi.

debata chyba