Záchranárka

Kvôli jej domácemu zvieraťu zasadala mimoriadne vláda. Za jej čistotu v kauze Privilégium sa svojho času osobne zaručil premiér Fico. Z jej projektu sociálnych podnikov sa namiesto riešenia nezamestnanosti stal predmet vyšetrovania až v Bruseli. Jej poľovačka na druhý pilier dochodkového zabezpečenia sa skončila prehrou oboch strán. Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová.

26.04.2010 09:46
Viera Tomanová Foto:
Ministerka práce Viera Tomanová
debata (22)

Zaviedla príspevky pri narodení prvých troch detí. No matkám, ktoré si chcú privyrobiť a zlepšiť tak rodinný rozpočet, siahla na rodičovský príspevok. Vraj sa tým nestarajú riadne o dieťa. Hoci – čo je to „riadna starostlivosť“, sa nikto zo žiadneho dokumentu nedozvie.

Snažila sa o imidž dobrej a starostlivej „tety“, no stal sa z nej stroj, chrliaci nekonečné vety o prosociálnych opatreniach. Bohužiaľ, neviditeľných. Alebo zahataných krízou.

Z parlamentu stiahla návrh zákona o sociálnych službách, lebo sa jej nepozdával pozmeňujúci návrh koaličného poslanca Haleckého. A keď vyšiel prieskum o nespokojnosti dôchodcov so službami, začala telefonovať, len aby nezaznel aj hlas nespokojných „starkých“.

Chcela možno viac, ako mohla stihnúť. Všetkým pomôcť, všetkých ochrániť. Svoj rezort však nedokázala zabezpečiť predovšetkým sama pred sebou.

22 debata chyba