Covidový vyšetrovateľ: Cap záhradníkom

Robert Fico vo videu zverejnenom pred pár dňami na sociálnej sieti avizoval, že vláda by mala vo štvrtok vymenovať osobitného splnomocnenca, ktorý sa bude zaoberať skúmaním manažmentu pandémie.

16.01.2024 20:00
debata (107)

Matovičova a Hegerova vláda počas pandémie urobila nepochybne viacero prešľapov (nákup ruských vakcín Sputnik, drahé testovanie – alebo keď nerešpektovala názor odborníkov a pred Vianocami v roku 2020 nevyhlásila plošný lockdown), no či je práve toto najpálčivejšia téma, ktorá momentálne trápi slovenskú spoločnosť, aby musel vzniknúť takýto post, je viac ako otázne.

Navyše generálny prokurátor Maroš Žilinka už pred rokom inicioval prešetrenie zvládnutia pandémie v rokoch 2020 – 2022. V januári minulého roka sa začalo trestné stíhanie vo veci trestných činov marenia úlohy verejným činiteľom a všeobecného ohrozenia. Splnomocnenec tak bude vykonávať duplicitné vyšetrovanie, či v súvislosti s manažmentom pandémie nedošlo k nejakým pochybeniam.

No čo je najhoršie, tejto funkcie sa s najväčšou pravdepodobnosťou ujme poslanec SNS Peter Kotlár, známy kritik protipandemických opatrení a antivaxer, ktorý sa pred voľbami chválil, že nie je zaočkovaný. Takýto človek z podstaty veci nemôže byť objektívny. Tomu sa hovorí: urobiť capa záhradníkom!

Keďže pôvodne mal zastávať obdobnú funkciu na Najvyššom kontrolnom úrade, čo sa však nepodarilo presadiť, zdá sa, že toto je ústupok zo strany Smeru. Aby bol vlk sýty, aj ovca celá…

Výsledok „vyšetrovacej komisie“ nebude právne záväzný, takže v podstate o nič nepôjde. Je to len jedna z bublín, ktoré zdatný technológ moci Fico vypúšťa, slúžiaca na odpútavanie pozornosti podobne ako nedávna pracovná porada, na ktorej premiér riešil vysoké ceny masla, vajíčok a syru Eidam.

© Autorské práva vyhradené

107 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Covid-19 #pandémia koronavírusu #nezvládnutá pandémia #Peter Kotlár