Zrážka s aroganciou

Predseda parlamentu Richard Sulík už viackrát prejavil svoj mimoriadny talent nevhodne sa správať, obliekať či vyjadrovať. Arogancia, ktorú predviedol v utorok pri preberaní petície od zdravotných sestier, však predstihuje všetky jeho doterajšie výstupy.

17.05.2011 22:00
Richard Sulík Foto:
Predseda parlamentu a šéf SaS Richard Sulík
debata (1)

Arogancia, ktorú predviedol v utorok pri preberaní petície od zdravotných sestier, však predstihuje všetky jeho doterajšie výstupy.

Sulík si Národnú radu zjavne pomýlil s veľkopanským dvorom, na ktorom mu prichádzajúca deputácia bírešov s prosbopisom o zvýšenie miezd nedopatrením zablokovala jeho panský koč. A keďže jeho nezaujímajú také taľafatky ako hlas plebsu, dal to aj patrične najavo.

Svojím arogantným správaním neurazil len zdravotné sestry, ale všetkých 430-tisíc ľudí, ktorí sa pod petíciu podpísali.

Nehovoriac o tom, že sestry nežiadajú žiadne super podmienky na svoju prácu, ale poukazujú na chyby v systéme, okrem iného aj odmeňovania. V tom sú obrovské rozdiely – a nie podľa náročnosti práce, ale podľa toho, či pracujú v nemocniciach patriacich pod VÚC, alebo vo fakultných. Navyše po prečítaní hocijakého inzerátu, v ktorom hľadajú zdravotnícky personál do zahraničia, sa javí žiadosť o minimálnu hodinovú mzdu 3,5 eura ako minimalistická a je neuveriteľné, že sa u nás musia na to organizovať protestné sprievody.

V utorok sa opäť raz potvrdilo, že ak chce niekto presadiť svoje požiadavky slušnou cestou, narazí buď na nezáujem, alebo na aroganciu moci. Je preto asi načase začať svoje požiadavky presadzovať ráznejšie.

1 debata chyba