Kandidáti

Obama? Romney? Ak by Američania brali prezidentské voľby naozaj vážne, vedeli by, že na výber nemajú len týchto dvoch kandidátov. Svoju prihlášku Federálnej volebnej komisii doručilo viac ako 400 uchádzačov o najvyšší post.

26.10.2012 22:00
debata

Kto chce, môže na lístok vpísať napríklad meno jeho kráľovskej výsosti Caesara St. Augustine Buonaparta, cisára Spojených štátov z Korytnačieho ostrova. Pre dotyčného pána sú voľby iba formalitou. Už za prezidenta Billa Clintona poslal do Bieleho domu list, v ktorom Spojeným štátom vyhlásil vojnu. Keďže prezidentský úrad neodpovedal, označil to Buonaparte za priznanie kapitulácie. Teraz, už piate voľby po sebe, chce svoj nárok legalizovať – prvý raz kandidoval za Dobrú stranu, tentoraz prihlášku podal za Stranu absolutistickej diktatúry. Keďže je momentálne bezdomovec, potreba nasťahovať sa do Bieleho domu je čoraz naliehavejšia.

Jeho menovec má predpoklady na prezidentský úrad priamo v mene. President Emperor Caesar však už môže byť trochu prekvalifikovaný.

Reverend William Dolphus Shaw je podstatne skromnejší. Na rozdiel od väčšiny prihlásených komisii aj vysvetlil, prečo je najvhodnejším uchádzačom.

,,Viem všetko a rozumiem všetkému, čo sa deje," zdôvodnil. To sa veľmi nelíši od toho, čo tvrdia dvaja najznámejší kandidáti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba