Kto chce s kým vyť

Nekontrolovateľný obchod s drevom a jeho hromadný vývoz kvári Slovensko prinajmenšom od veternej smršte v Tatrách pred trinástimi rokmi.

14.11.2017 14:00
debata (1)

Vláda jedna za druhou o tomto probléme neustále diskutovali, no výsledok žiaden. Niet sa ani čo čudovať, keď vlastníkom jednej z najväčších firiem na trhu s drevom bol minister životného prostredia, ktorý má v popise práce chrániť a dozerať na životné prostredie a nie napomáhať likvidácii lesov.

Teraz Peter Žiga pre zmenu vedie rezort hospodárstva. Vláda sa predháňa v prijímaní opatrení proti korupcii, no prešľapy vo vlastných radoch prehliada. Môžeme očakávať, že sa polícia bude intenzívnejšie venovať potrestaniu vinníka úniku chúlostivých informácií o štátnych funkcionároch ako samotnému problému. Veď sme na Slovensku!

Potom sa nečudujme, že v politike pôsobí mizivé percento žien. Tie zrejme na maniere podľa príslovia „Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť!" nemajú žalúdok. Využívať diery v zákonoch sa stalo národným športom najmä pre manažérov a majiteľov veľkých firiem. Veď čo nie je zakázané, je povolené.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #drevo #lesy #Lesy SR #obchod s drevom